Sidor

Dexter

Properly trained, a man can be dog's best friend. ~Corey Ford

söndag 19 augusti 2012

Powerdog förberedelseträning och 1-års fest.

Vi har alltså nu under en längre period tränat inför våra första "officiella" Powerdog träningar, d.v.s pighunt med flirtpole, maximum powerpull med en patukka (kommer nu inte alls ihåg vad det är på svenska, aarghh, sätter det hit sen när jag minns :D) och powersledge/weightpulling med småa vikter samt en massa springas. Har fått improvisera en del för att det ska bli lik grenarna i PD (ifall någon inte vet vad PD är har jag skrivit om det i en av mina tidigare inlägg). http://powerdog.fi/  Dexter har visat sig vara mycket duktig och tuff, väntar med iver på att slippa och träna påriktigt! Har endast ett problem, träningarna ordnas en bra bit ifrån och jag har inte alltid möjlighet till en bil och det är ganska jobbigt att ta sig dit med buss eller tåg, suck :( Det skulle exempelvis ha varit träningar idag men har ingen bil så slapp inte och träna! Sådär annors brukar jag variera träningen ganska mycket från dag till dag så att Dexter skall hålla intresset kvar och tycka att det är roligt och dessutom gör det bra för kroppen också! Det som jag brukar göra varje dag är att låta han springa lös i skogen/på berget. Det är faktiskt det bästa sättet att förbruka överloppsenergi och träna kondition,styrka och balans (speciellt i ojämn mark) och Dex älskar det, han springer helt på eget initiativ och hoppar hit å dit å klänger i träd m.m. Tänkte ta några bilder liite senare då vi träner PD på hemmaplan. Här kommer lite andra bilder sålänge.

 Weightpulling hemma (har ännu inte en ordentlig sele för det)


 

Dex fyllde 1 år för nästan 2 veckor sedan, grattis! <3 Kan inte alls förstå att tiden gått så snabbt. Dex fick en "kaka" dagen till ära. Han var så nöjd. Han har nog fått mer muskelmassa nu men ännu är det en bit kvar :)

 Födelsedagsbarnet ;)


 Svårt att få en bra bild på en brindle Dexters definierade muskler. Här är ett försök.
 och ett annat..


 Från en sak till en annan. Dexter började i slutet på förra veckan slicka på sina framtassar och när jag kollade in dem var de ganska så röda. Han hade också några områden med torkat blod. Försökte googla om besvären och misstänkte först furunkulos som är en sorts inflamation/svamp i tassarna. Dexters tassar matchade ändå inte riktigt symptomen på furunkulos och en bekant vars hund haft denna infektion tyckte inte att de såg så farliga ut att jag sku behöva oroa mig. Ett annat alternativ jag funderade över var att han reagerar på den nya maten jag köpte, men eftersom det är bara lite på en månad sen jag böt mat och det säga att det tar ca. 8 veckor innan man kan se förändringar i hundens hud/päls tror jag inte att det beror på det. Tänkte ändå fråga i djuraffären idag ifall de skulle kunna "hjälpa" mig, måste ändå gå och köpa mera mat idag så. 
Har nu putsat Dex tassar i ett bad med betadine, torkat tassarna noga och användt desinfierande spray nu och då. Tyckte det såg bättre ut idag faktiskt. Jag har en misstanke om att de helt enkelt beror på små skrapsår. Dexter sprang som en galning på stranden dagen innan, kanske sanden kommit in under trampdynorna och skavat upp lite hud. Ska se va de säger i affären idag!

Tassarna (blixten i kameran får tassarna att se en aning ljusare ut än de är i verkligheten)