Sidor

Dexter

Properly trained, a man can be dog's best friend. ~Corey Ford

tisdag 10 januari 2012

Puppy meeting and puppy schooling.

Jaahas, det blev då en liten paus i bloggandet under veckoslutet, vilket inte kom som en överraskning :) Har varit ganska busy både med hunden och med mitt privata liv. Nåmen iallafall.. på fredagen 6.1 var vi till Träskända, Esbo med Dexter för att träffa hans "long lost brother" Dinah-Mite Jesse also known as Nasu :) Nasu var ganska mycket mindre än Dexter, han väger ändå 3 kg mindre än Dex (som nu väger ca 13,5 kg), men det finns massor med tid för han att växa ännu. En staff brukar vara färdigt utvecklad först vid 2-3 års åldern, tar en tid för muskelknuttarna att få all sin massa ;) Dexter var annors också större redan då vi såg han för första gången så kan bra hända att han blir en aning större än sina syskon. Men det var som brorsorna kände igen varandra direkt, vilket dom säkerligen också gjorde. De skulle leka och härja från första ögonblicket. Vi gick ändå till en hundpark i närheten och lät brorsorna leka fritt där istället. Oh happy days! Men tyvärr blir det alltid slut på det roliga. But they shall meet again! ;)

Puppy Dex 5 1/2 vecka gammal, tänk att han varit såhär liten, sjukt! :)

Puppy Nasu 5 1/2 vecka gammal, en söt liten kille.

STORA Dexter med sina små syskon ;)


Brorsorna 5 1/2 månads ålder. Dexter står vänd mot kameran. Fotad av: Suvi Karjalainen


På lördagen 7.1 var vi till Konala, Helsingfors till Koirakoulu Kompassi på valpkurs. Dexter var supermega ivrig när han såg de andra små valparna och ville nog leka istället för att träna, men med lite motivation (=hundgodis) var han ganska bra med på noterna ändå. Kursledaren sa också i början att första gången brukar inte bli till så mycket eftersom det är en helt ny plats för valpen och en helt ny situation så det är helt normalt om de är lite oroliga i början. Dexter var den största valpen på kursen, fast han inte är såå jätte stor. Där fanns en dvärgpinser, en bostonterrier, en welsh corgi pembroke, en kineskisk nakenhund och alltså en staffordshire bull terrier. Vi övade ögonkontakt (vilket Dex kan jättebra annors också), några små trick (som att snurra och sick-sacka) och att lära hunden att komma bredvid på vänstra sidan (grunden till att t.ex. gå fot). Vi delade in övningarna i korta pass och gjorde repetitioner, men eftersom valpar inte orkar så mycket ännu hade vi också vilopauser då kursledarens fullärda hund visade vad vi bör sträva till. Vi fick som hemläxa att fundera på ett trick vi vill lära våra hundar och förståss att öva det vi gjort under lektionen. Var riktigt nöjd med vår första lektion, även om Dex sku ha fått vara lite lugnare. Måste lite trötta ut han inför nästa lektion så att han är i passlig form för att lära sig något nytt ;) På kvällen for jag till Koirakoulu Kompassi igen (utan Dex) på en 2 timmars föreläsning om valpar, valptiden och träningsmetoder. Den var bra ock intressant! Måste nog köpa en klicker till näst :)




Tillsist har vi ett videoinlägg (tänkte pröva och se hur det fungerar) på Dexter från förra veckan. Ljuset är kanske inte riktigt super men hoppas ni ser något för det :)

Inga kommentarer: