Sidor

Dexter

Properly trained, a man can be dog's best friend. ~Corey Ford

onsdag 1 februari 2012

Musti ja Mirri.

Som rubriken berättar var jag till M&M idag. Köpte deras nya färskfrusna hundfoder Maukas som är en ny finsk produkt utan några tillsattsämnen för hundar. Det finns en massa olika varianter av dessa som t.ex. Grönsakspureé, malda köttben, maletkött och inälvor, råmat mix och tillagade måltider. Detta var bara huvudgrupperna sen finns det en massa undergrupper som t.ex. mald kyckling, mald kalkon, malet nöttkött, malda kycklingben, mald fisk, Maukas adult och Maukas junior. Jag köpte två 500 g pötkön junior. Den innehåller alltmöjligt, broilerkött, griskött, korn, bovete, grishjärta, -lever, -njure, morot, äppel, ärter, surmjölk, ägg, linfröolja, plommon, havsalger och vitlök. Ska snart testa vad Dexter tycker om det ;)




Köpte också två olika tuggben av Racinel Denticks som är designade för att effektiv putsa tänderna på hunden. De är helt vegetabiliska, är fulla med fibrer, innehåller endast 3 % fett och är hälsosamma för hunden.De har ben av olika former, det blev en krokodil och en igelkott. De tog inte länge förrän krokodilen var "död" :D Köpte också Petosan hundtandkräm eftersom den förra tuben redan är slut :)
 




Sist men inte minst blev det en klicker, ett redskap man använder sig av vid träning. Dexter är ännu rädd för "klick" ljudet och det kräver ca. 1-2 veckor för hunden att vänja sig vid klickern och att förstå vad ljudet innebär. Klick betyder att hunden gör något rätt och kommer att få en belöning (godis) för sin goda prestation :) Sätter en link på klickerträning där ni kan läsa mera om det. Men bara Dexter blivit van tänker jag nog använda mig av klickern i framtiden :)


Inga kommentarer: