Sidor

Dexter

Properly trained, a man can be dog's best friend. ~Corey Ford

söndag 5 februari 2012

Saturday Night.

Som jag redan berättade igår hade vi hundskola idag på morgonen. Vi finslipade ännu på de vi lärt oss under kursens gång och övade på att leda hunden oberoende vad det händer i omgivningen. Det fanns t.ex godisburkar på golvet och andra hundar som gick förbi för att distrahera valparna. Efter att vi gjort några repetitioner gick det helt bra! :) Sedan övade vi på utställningsgrejer, som att stå, att valpen hanteras av en okänd person som kollar t.ex. tänderna och dessutom prövade vi på att trava i ring. Riktigt roligt var det fastän Dexter tyvärr inte kommer att bli någon stjärna på utställningsarenorna p.g.a sitt felaktiga bett. Han har nämligen överbett och ett ganska grovt sådant. Kan hända att en hörntand måste dras ut eftersom den växer så tokigt inne i munnen, men skall gå på koll till veterinären och fråga råd. Men tillräckligt om det! Kursledaren beslöt sedan att vi inte sen heller gör något annat mera idag. Det blev alltså inget "riktigt" slutprov utan en större helhet som vi gjorde under hela timmen. Måste absolut fortsätta gå på kurser bara jag har råd med det. Det är så super roligt! :)


Nu täker jag lägga in lite bilder på staffens olika färger. Det finns en färg för alla. ;) Sätter min Top 3. :)

 Brindle. Det finns olika nyanser av brindle. Dexter är en mörk brindle. Nummer 1 enligt mig.

Blue. Finns också blue brindle där olika nyanser av blå förekommer. Min nummer 2.

Red. Finns mörkar och ljusare varianter. Nummer 3. Tycker speciellt om de med svart mask runt nosen.

Pied. Är i princip en fläckig staffy. Fläckarnas färg varierar. Vita färgen behöver inte vara den dominerande färgen. En mycket god nummer 4.

 Black. Ganska vanlig färg, därför en god delad 5 plats.

White. Har ännu aldrig sätt en helt vit staffy, därför en god delad 5 plats.

Alla de mörkare färgerna förekommer också med vita tecken, t.ex. som på bilderna. PS: Märkte nu först att ja kan förstora bilderna, snacka om blindhet och blondhet. :P




















Inga kommentarer: