Sidor

Dexter

Properly trained, a man can be dog's best friend. ~Corey Ford

måndag 16 juli 2012

Klinker träns, halsband och bälten! I want them all!

Har fastnat på lite häst och hundsidor igen :P Jag gillar verkligen träns, martingaler, hundhalsband och koppel med klinkers. Skulle de inte vara snyggt om både hästen hunden och jag skulle ha matchande klinkerprylar, joo!!

Ett supersnyggt brunt klinkerträns med mässingklinkers
 
Kandarträns med klinker pannband
HRM Kankisuitset, full



Lädergrimma med klinkers


 

Halsband med klinkers till hunden.

 

Klinkerbälte till ryttaren. 

lördag 14 juli 2012

Nattlig träning och halsband.

Kom just hem från vårt lilla nattliga "träningspass" med Dex. D.v.s. vi var till en sportplan som ligger här nära och leka lite. Dexter fick springa och hoppa efter en korgboll och så hade vi lite dragkamp, vilket Dex älskar :) Han fick tömma all sin överlopps energi inför natten.
Dexter närmar sig snart ett år (vaaa???!!) så tyckte det började vara på tiden att han skulle börja äta vuxenmat ;) Var till djuraffären och de rekommenderade Golden Eagle varmt. Beslöt mig nämligen för att byta fodermärke eftersom ANF som Dexter tidigare ätit gav honom lite magproblem (mycket avföring och endel gasbesvär). Hoppas dethär passar honom bättre!

Har kollat lite på halsband igen, haha och hitat några jag verkligen gillar. Gillar bäst bruna halsband med mässing detaljer/spänne, de är bara en så snygg kombination! Sen har jag kollat in lite på färgglada läderhalsband (färg är ju in nu). Hittade en inspirerande bild på nätet på en leverfärgad staffe (en färg jag verkligen gillar fastän den inte är tillåten enligt rasstandarden) med ett ljusblått läderhalsband. Kontrasten mellan hunden och halsbandet är mycket fräsch tycker jag! Bild nedanför :)

http://www.whitedart.com/img/original/328/1.jpg 

Lite bilder på halsband jag dräglar över nu! ;)

Några halsband från D&H:

  http://www.dogsandhorses.co.uk/medium_ribbed_collar_blue.jpg


http://www.dogsandhorses.co.uk/ribbed_collar_latte_large.jpg 

 
http://www.dogsandhorses.co.uk/2911.jpg


http://www.dogsandhorses.co.uk/2903.jpg 

Ett blått halsband med mässing detaljer:
 

Liknande men i svart:
 

Ett ljusblått staffehalsband (ett måste ju varje staffe äga):
 

 

och ett brunt
 

tisdag 10 juli 2012

Lydande hund och snygga ridhjälmar!

Dexter har blivit så lydig! Jag hade så stora problem med han ännu för en tid sedan. Alltid när jag släppte honom lös började han jaga sin svans eller försvann ur sikte, nu är han som en totalt annan hund. Han jagar knappt alls sin svans mera och kommer snällt till mig när jag ropar på honom :o Han var också ganska svår att få fast efter att han väl sluppit lös, han blev riktigt hysse om jag ens visade honom kopplet. Nu sitter han bara där snällt och väntar på att bli kopplad. Vad har hänt, är helt chockad! har någon bytt min hund mot en lydnadsmästare! I'm shocked! Jag tror själv att de beror på att han tidigare haft någon tonårskris och testat mig för fullt, nu är den perioden över (tack gode gud), i väntan på den nästa :o Hundar brukar ju ha några sånahär tonårskriser då de testar ägaren för fullt. Men nu är han än ängel, en pärla min lilla Dex. :)


Nu till nästa ämne, nämligen ridhjälmar. En stilig ridhjälm är a och o tycker jag. förståss ska den också vara säker! Här är några av mina favoriter.

Charles Owen Wellington Classic. Stilren och klassisk. Rider själv med denna hjälm. Passar både på hopp- som på dressyrbanan. Dessutom är den skön som bara vad. :)
 

Sen har vi ridhjälmsmärket Samshield som jag gillar mycket! Så snygg hjälm och dessutom kan du designa en helt egen hjälm från början till slut på deras hemsida. Priset kan variera mycket beroende på materialen och smycken du vill ha på hjälmen. Allt från 500 e. till över 1000 e. Sätter in några snyyyygga exemplar på denna stilrena hjälm.! Im so in love!


 




GPA:s hjälmar används mest av hoppryttare. De har en mera sportigt och modernt utseende. Denna typ av hjälmar var min favorittyp för en tid sedan. Nu gillar jag faktiskt mera för de två tidigare hjälmarna. GPA hjälmarna är dock mycket sköna och speciellt lätta!





- C.

torsdag 5 juli 2012

Equine fashion!

Kan inte låta bli att surffa på en massa hästsidor och kolla efter ridkläder and such.. Sätter in lite bilder på lite must haves och favoriter. :)


Jag bara älskar Animo's ridbyxor, de är såå snygga, definitiva must haves! 

 

 
Animo's  tävlingskavajer är skitsnygga! Tycker om att de ser "tighta" ut. Ser super bekväma ut dessutom också.

För hoppning

För dressyr
  
Synd bara att animoär jättedyrt märke, kostar några söderresor dessa kläder... :((


Dyons mini chaps tillsammans med Dyon jodhpurs skulle jag vilja ha! De ser snygga och bekväma ut. Helst i brun färg. :) Buhhuu men dessa är också dyra :( Är nog nöjd med mina nuvarande ridstövlar :)



Gillar denna tävlingsskjorta från Equiline.
 

och denna rock från samma tillverkare, ridbyxorna är också fina.
 

 Snygga pannband för hästar och halsband för hundar med lite "bling" från Otto Schumacher.

Pannband, finns i allamöjliga färger och sorter! Snyggt!
 


Halsband. Diggar Otto S. halsband för hundar. De är jättestiliga och funderar seriöst på att skaffa en till Dex. Här är några favoriter. Dessa halsband är dock surprise surprise mycket dyra..



http://nordrhein-westfalen-muelheim-an-der-ruhr.annoncen.org/export/tiere-20100214135436.jpg 



Snygga benskydd för dressyr från Proffesional's Choice, finns också matchande boots. Finns att välja i fleeeera färger. Riktigt häftiga! :)






Här var bara en bråkdel av allt snyggt de finns att skaffa i hästvärlden. :) Ridbyxor måste jag skaffa till först.

tisdag 3 juli 2012

Horsing around.

Dethär är lite "OT" men jag är också en super hästtokig tjej, har ridit sedan jag var ca. 5-6 år gammal. Har ägt en egen häst i snart 9 år och har skött och tävlat hästar flitigt innan jag fick min häst som 15 åring. Har alltså en "soon to be" 24 åring (född 1989), valack och han är troligtvis en new forest ponny trots att mankhöjden ligger på 154 cm. Han var 14 år då jag fick han och jag älskar honom sååå. :) Lägger nu in några bilder på mitt charmtroll. <3

Några tävlingsbilder från innan han blev halvpensionerad. Saknar dessa tider!



 Och gullegubben idag: